Interviews, podcast & meer

Hierboven vind je de podcast terug tussen Herboren (‘Samen voor Respectvolle Geboorte’) en mezelf: “Een tof gesprek met Doula Danie, over haar weg van vrouw-zijn, mama-zijn naar doula-zijn en een glimps van al het moois dat ze mag aanschouwen.” Ontdek hier meer boeiende podcasts van Herboren.
Trend: meer vrouwen kiezen voor een postpartum doula
“Als je net bevallen bent, gaat men er al te vaak van uit dat je je op je roze wolk bevindt en de wereld aankunt. Toch is de periode na de bevalling voor veel vrouwen net erg verwarrend en heel intens. Met een postpartum aanbod willen doula’s vrouwen de aandacht en de zorg geven die ze zo hard nodig hebben als de baby er net is. Danie Reniers en Dominique Ghomid, beide gecertificeerde geboorte-, maar ook postpartum doula’s, zijn erg blij met deze evolutie.”
Voor het ganse artikel: https://mama.libelle.be/zwanger/postpartum-doula/
Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”
“Ik heb vrouwen gezien die hun haar verloren, niet sliepen of na twee jaar nog steeds last hadden van zwangerschapsdementie. Dat is niet de bedoeling, hé.” Lichaamsgericht therapeut Vanessa De Smet (41) uit Gent – zelf mama van Elvis (2) – helpt kersverse mama’s en moeders in spe, bij wie de kraamperiode als een donkere wolk boven het leven hangt. “Je goed voorbereiden op het ‘vierde trimester’ is de sleutel tot succes.”

“Da’s meteen ook de kern van De Postpartum Beweging, die Vanessa oprichtte met collega Danie Reniers, die doula is: een soort begeleider en coach voor, tijdens en na de geboorte.”
Lees het ganse artikel