Closing the Bones ~ Postpartum Sluitingsritueel

De Closing the Bones ceremonie (CtB), ook bekend als Rebozo massage of sluitingsritueel, is een diep ontspannende, verzorgende en helende behandeling. Bij CtB wordt gebruik gemaakt van een rebozo. Het is een soort van omslagdoek uit Mexico en Ecuador dat gebruikt kan worden om het lichaam te zeven, te wiegen, te masseren en in te wikkelen.

CtB is meer dan enkel een postpartum praktijk, toch wordt het traditioneel uitgevoerd tijdens de postpartumperiode. In Ecuador wordt deze massage binnen de 6u na geboorte gegeven en daarna nog minstens 5 tot 6 keren in de eerste 40dagen postpartum.

De massage stimuleert de bloedcirculatie wat zorgt voor de zuivering, vernieuwing en doorstroming van vloeistoffen (dit kan ondersteunen met de borstvoeding en lochia). Het brengt het hormonaal systeem in beweging, stimuleert het immuunsysteem en ontspant de spieren en het weefsel. Ook de baarmoeder en blaas worden ondersteund. De energie wordt opgekrikt en gaat stromen. Het helpt een moeder om zich te centreren, om (terug) in haar lichaam te zakken en het ondersteunt in haar transformatie tot haar nieuwe identiteit. Ze wordt als het ware verzegeld.

Die verzegeling of sluiting kan ook (tientallen)jaren nadat een vrouw bevallen is en ook dan kan de ceremonie bijzonder transformerende effecten hebben. Ook kan deze behandeling helend zijn na zwangerschapsverlies, stilgeboorte, abortus..

Verloop

Met mijn handen masseer ik je buik, je borsten, je heupen, je onderrug, je onderbenen en/of je voeten. Na de massage met verwarmende olie wordt ook gebruik gemaakt van een

rebozo om je zachtjes te wiegen en te masseren. Vervolgens wordt stelselmatig je hoofd, je schouders, je buik, je bekken, je bovenbenen, je onderbenen en je voeten met rebozo’s gesloten. Eens omhuld kan je even helemaal wegzakken. Ik blijf bij jou en indien nodig ondersteun ik je om dieper te zakken. In jouw tijd worden de doeken één voor één losgemaakt. Zachtjes kom je terug. Na de massage is er ruimte om uit te wisselen met een tasje kruidenthee.

Voor wie?

Met dit sluitingsritueel richt ik mij tot mama’s in de eerste 6weken tot 3maanden postpartum.  De duur van dit ritueel is namelijk afgestemd op het leven met en het ritme van een baby (slaap- en voedingsritme).

Wil jij ook de magie voelen van jouw sluitingsritueel en ben je al langer mama of ben je (nog) geen mama? Neem dan een kijkje bij het sluitingsceremonie of overgangsritueel.

Duur

Duur: 02:00

Waarvan..

00:30 Aankomen, invoelen, delen, afstemmen en voorbereiding van de ruimte. Hier is ruimte voor baby’s behoeften.

01:00 Concrete behandeling: massage, sluiting, openen en landen. Voorzie voor dit uur liefdevolle armen om voor je baby te zorgen. Indien nodig kan het ritueel op elk moment worden onderbroken.

00:30 Terug landen, uitwisselen en opruimen. Hier is opnieuw ruimte voor baby’s behoeften.

Prijs

Per losse Closing the Bones: 130€

Reeks van 6 Closing the Bones (waarvan ongeveer 1x per week): 700€

Er is steeds de optie om dit ritueel uit te breiden met een yoni steam en /of bellybinding.

In de prijs inbegrepen: homemade postpartum kruidige thee, olie, rebozo’s…

Alle prijzen zijn exclusief vervoersonkosten en parkeerkosten: zie Algemene voorwoorden.

Met de tijdsindicatie is rekening gehouden met mama’s & baby’s behoeften.

Wat voorzie je zelf voor de CtB?