Closing the Bones ~ Sluitingsceremonie

‘Closing the Bones..
Iets wat ik zag passeren en me onmiddellijk vasthield..
Tot de dag voordien wist ik niet goed wat ik juist wilde afsluiten. Ik was dan ook “al” 17 maanden geleden bevallen van ons tweede kindje.
Tot de dag daar was en toen wist ik het..

Ik ben al een tijd op zoek naar de meest passend woorden over het ritueel zelf, maar dát gevoel krijg ik niet in woorden gegoten. Het was heerlijk, ik werd gedragen op een manier waarop ik dit nog niet had gevoeld. Naar deze gedragenheid was ik zó op zoek. Eens volledig ingewikkeld in de doeken, kwam ik terecht in een heerlijk diepe ontspanning, mentaal en fysiek. Alles om me heen vervaagde. Een zalig gevoel dat ik zo terug zou willen voelen.
Het was een voormiddag die me terug in mijn kracht heeft gezet, op een prachtige manier uitgevoerd en ondersteund door Danie.’
Silke Geenen

We verwelkomen met dit ritueel een nieuwe fase. Vooraf aan het nieuwe kan het oude worden gesloten. Dit ritueel kan geheel naar eigen behoeften op elk moment van je leven, doorheen verschillende fasen en het kan meermaals uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld na een periode van rouw, een scheiding, een verhuis, na je eerste menstruatie, …

De Closing the Bones ceremonie (CtB), ook bekend als Rebozo massage of sluitingsritueel, is een diep ontspannende, verzorgende en helende behandeling. Bij CtB wordt gebruik gemaakt van een rebozo. Het is een soort van omslagdoek uit Mexico dat gebruikt kan worden om het lichaam te zeven, te wiegen, te masseren en in te wikkelen.

Die verzegeling of sluiting kan ook (tientallen)jaren nadat een vrouw bevallen is en ook dan kan de ceremonie bijzonder transformerende effecten hebben. Ook kan deze behandeling helend zijn na zwangerschapsverlies, stilgeboorte, abortus..

De massage kan ook worden gebruikt om overgangen in het leven te markeren. Na bijvoorbeeld de eerste menstruatie, tijdens de menstruatie om de ongemakken te verlichten, in de menopauze, na een scheiding, een verlies… eigenlijk kan CtB op elk moment in het leven als de behoefte roept.

Verloop

We creëren de ruimte voor een babbel met kruidige homemade thee. Samen zakken we en stemmen we op elkaar af. Jij kan helemaal ontspannen en opwarmen met een kruidenbad, een helende vulvasteaming of een voedende voetbad. Daarop volgt een massage. De massage kan gegeven worden door mij of indien je graag omringd bent met anderen (je partner, een vriendin, je mama,..), dan kunnen we samen een heerlijke intuïtieve 4handenmassage geven. Het lichaam diep ontspannen wordt dan gedragen, gewiegd en gesloten met Mexicaanse sjaals (rebozo). Je lichaam wordt van kop tot teen helemaal omhuld. Je wordt toegedekt met warme dekens en terwijl jij diep naar binnen keert is er ruimte voor poëzie, tekst, muziek, drum, zang,.. Jij geeft aan wanneer de tijd er is om de sjaals één voor één los te maken. Jij ontwaakt helemaal op je eigen tempo.

Vooraf aan jouw ceremonie bespreken we je wensen.

In de dagen na de ceremonie pols ik met je hoe het met je gaat.

Duur & Prijs

Tijdsindicatie ritueel op de dag zelf is ongeveer 04:00.

Geschatte prijs: 250€ (de prijs is in afstemming met je wensen)

In de prijs is inbegrepen alle kruiden, de thee, de voorbereidingstijd, reistijd,…

Alle prijzen zijn exclusief vervoersonkosten en parkeerkosten: zie Algemene voorwaarden.

Wat voorzie je zelf voor de CtB?