Closing the Bones ~ Sluitingsritueel

De Closing the Bones ceremonie (CtB), ook bekend als Rebozo massage of sluitingsritueel, is een diep ontspannende, verzorgende en helende behandeling. De massage richt zich op je buik, heupen en indien je het wenst kan ook het torso, de schouders en de borstkas (niet de borsten zelf) mee worden gemasseerd met verwarmende olie. Naast de massage met de handen worden ook Rebozo massagetechnieken uitgevoerd over heel het lichaam. Je schouders, romp, rug, heupen, armen en benen worden gewiegd en omwikkeld. Vervolgens word je stelselmatig gesloten van je hoofd tot je voeten. Eens gesloten leg ik een deken over je en zo kan je even helemaal wegzakken. Ik blijf bij jou en met muziek, een gedicht, een tekstje, voetreflexologie,… ondersteun ik je om dieper te zakken. Jij geeft aan wanneer je terug los wil gemaakt worden, want ten alle tijden geef jij het ritme en het verloop aan.

De Rebozo is een soort van omslagdoek uit Mexico en Ecuador die we gebruiken om het lichaam te zeven, te masseren en in te wikkelen.

CtB is niet alleen een postpartum praktijk (!), toch wordt het traditioneel gegeven tijdens de postpartumperiode. Het ondersteunt een moeder om zich te centreren en het ondersteunt in haar transformatie tot haar nieuwe identiteit. Ze wordt als het ware verzegeld. Die verzegeling of sluiting kan ook (tientallen)jaren nadat een vrouw bevallen is en ook dan kan de ceremonie bijzonder transformerende effecten hebben. Ook is deze behandeling helend na verlies van jouw baby na een miskraam, stilgeboorte, abortus..

Daarnaast kan de massage ook worden gebruikt om overgangen in het leven van een vrouw te markeren. Na bijvoorbeeld de eerste menstruatie, tijdens de menstruatie om de ongemakken te verlichten, in de menopauze, na een scheiding, een verlies…

Duur & Prijs

Prijs zonder torso massage 90€-110€ (ongeveer 02u00).

Prijs met torso massage 110€-130€ (ongeveer 02u30).

Alle prijzen zijn exclusief vervoersonkosten aan 0,36€/km en parkeerkosten.

In de prijs inbegrepen: homemade postpartum kruidige thee, een postpartum snack, olie, Rebozo’s…

Met de tijdsindicatie is rekening gehouden met mama’s & baby’s behoeften.

Wat voorzie je zelf voor de CtB?