Bellymassage

“Over de buikmassage: Die was gewoon spot-on. Ik vind het moeilijk om het in woorden te beschrijven, maar ik kan zeggen dat ik mij op dat moment diep verbonden voelde met mezelf, mijn lichaam, mijn zoon…. Het voelde als een soort van dankbaarheid voor dat wat mijn lichaam gedaan had. 
Na mijn eerste zwangerschap voelde ik een soort van leegte in mijn buik. Nu na mijn tweede zwangerschap en de fijne zorgen van Danie was het zo zaalig om die warmte en liefde te voelen voor mijn buik/lichaam. Alsof alles op z’n plaats mocht vallen..” 
Ellen Goossens

Bij elke liefdevolle aanraking van de huid komen 2 geluksstoffen vrij, namelijk oxytocine en endorfine. Beide remmen de aanmaak van stresshormonen. Stress onderdrukt het afweersysteem en staat herstel in de weg. Voor vele mama’s is de periode na de geboorte eentje dat gepaard gaat met grootste aanpassingen en hier en daar sluipt stress binnen. Met deze buikmassage schenk je jezelf naast ontspanning ook ondersteuning aan je algemene gezondheid en herstel.

Vaak zijn mijn handen 1 van de eerste handen die jouw buik zullen aanraken na de geboorte. Daarom raak ik je zacht en licht aan. Naarmate je langer postpartum bent en eigenlijk altijd, stem ik af wat voor jou fijn voelt. 

Verloop

Het basispakket omvat een buikmassage met verwarmende olie met specifieke essentiële oliën én voetreflexologie gericht op drainage en ontspanning.

Bijkomstig en naar de behoeften van het moment is het mogelijk om het bekken te sluiten met een Mexicaanse sjaal (rebozo). Het geeft een gedragen en omhullend gevoel en bij het loslaten neemt het ook spanningen rond het bekkengebied weg.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is WhatsApp-Image-2021-10-29-at-17.55.564-576x1024.jpeg

Op vraag vooraf is het mogelijk om het volgende bij te boeken:

  • buikpakking met verwarmende kruiden
  • buik inbinden volgens Bengkung Bellybinding

Na afloop ontwaak je met de geur van een heerlijk zelfgemaakte kruidige postpartum thee.

Duur – Prijs

Tijdsindicatie 01u00-01u30

Basispakket 70€
Buikpakking 20€
Buik inbinden volgens de Bengkung methode: Enkel inbinden 25€.

  • Indien je kiest voor het inbinden volgens de Bengkung methode, dan is de bind rond jou gewikkeld en blijft die ook bij jou waardoor er een aantal kosten bijkomen:
    • Na de sessie vraag ik om de doek op eigen kosten terug aan mij te bezorgen.
    • Waarborg doek 40€. Ik stort de waarborg terug nadat ik de doek heb ontvangen.
    • Indien je je eigen bind hebt, dan vervallen deze extra kosten.


Lees meer over de Bengkung methode onder ‘Bengkung Bellybinding‘.

Alle prijzen zijn exclusief vervoersonkosten en parkeerkosten: zie Algemene voorwaarden.

Met de tijdsindicatie is rekening gehouden met mama’s & baby’s behoeften.

Wat voorzie je zelf voor de buikmassage?