Yoni steaming

‘De yonisteam gaf me mentaal ruimte om in stilte te reflecteren op de bevalling. Om mijn lichaam en vooral mijn yoni te eren en te bedanken voor het prachtige werk dat het had geleverd en me drie prachtige, volmaakte kinderen heeft geschonken.’
Lisa Moers

Womb sauna – yoni steaming – vaginaal stomen – vulva stoombad – V-steam..

Eén voor één namen die verwijzen naar de traditie waarbij er bij de vrouw via de yoni terug warmte naar binnen wordt gebracht. Deze voedende en verwarmende zorg ondersteunt het welzijn van het vrouwelijk midden. Naast een streling voor de yoni én het perineum is het ook heilzaam. De warmte stimuleert namelijk de vrije circulatie van het bloed en de energie of ‘chi’. Vaak zijn ongemakken of dis-ease een gevolg van gestagneerde of geblokkeerde bloed of energie. Stomen zorgt voor doorstroming. Wat bijdraagt tot een algemeen gevoel van welzijn. Naast de doorstroming brengt de warmte ook ontspanning in de schoot. Net die ontspanning is onmisbaar in het herstel.

In tal van culturen over de wereld stomen vrouwen in alle fasen van hun leven: na menstruatie, om de fertiliteit (vruchtbaarheid) te bevorderen, in de menopauze.. en dus ook na de bevalling als ondersteuning voor het postpartum herstel bij: het stromen en de duur van lochia (kraamvloed), stimuleren van het knuffelhormoon ‘oxytocine’,…

Naargelang het seizoen en de beschikbaarheid worden gedroogde en/of verse kruiden gekozen à la minute. Jij kiest de kruiden naargelang je behoeften of de nood én door aan te voelen wat je nodig hebt: jij ruikt, proeft en voelt aan welke mengeling er bij jou past op dat moment.

Verloop

Vooraf hebben we contact waarbij ik vragen stel over je algemeen welzijn. Voelt het stomen voor allebei aan als de gepaste ondersteuning, dan spreken we een moment af waarop ik tot bij jou kom.

Eens bij jou bereid ik de kruiden voor en maak ik de ruimte klaar. Terwijl de kruiden op gepaste temperatuur komen kan je, als je dat wenst, gebruik maken van de stoom om even je hoofd te dampen. Als de kruiden voldoende afgekoeld zijn dan plaats ik de kom met de infusie onder de yonisteam-stoel. Je dampt ongeveer een 20tal minuten of zolang het fijn voelt voor je. Na het stomen van de yoni kan het water dienen voor een voetbad. Terwijl jij rustig nageniet schenk ik je een kruidige thee.

Net zoals in de Marokkaanse traditie en culturen de wereld rond is het yoni stomen onderdeel van een ritueel. De nieuwe moeder wordt van binnenin opgewarmd alvorens haar te sluiten. Een heilzame combinatie kan zijn om te starten met yoni stomen gevolgd door een buikmassage om vervolgens te sluiten met enerzijds een Closing the Bones en/of buikbinden (Bij interesse contacteer mij).

Duur & Prijs

Tijdsindicatie ongeveer 01u30

Prijs 115€

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is WhatsApp-Image-2021-10-29-at-17.55.569-576x1024.jpeg

In de prijs inbegrepen: (telefonisch) gesprek, kruiden, materiaal (stoel, doeken,…),… ook na het stomen blijf ik bereikbaar.

Alle prijzen zijn exclusief vervoersonkosten aan en parkeerkosten: zie Algemene voorwaarden.

Met de tijdsindicatie is rekening gehouden met mama’s & baby’s behoeften.

Wat voorzie je zelf voor de yoni steaming?