Mothering the Mother ~ kraampakket

‘Ik wist niet dat ik er ZO veel deugd aan zou hebben… Het was WAW. Ik voelde me gevoed, gedragen, gevierd, bijzonder. Dank u Danie! Ook al was ik in een ziekenhuis, waarbij mijn lieve partner en vriendinnen goed voor me zorgden, en ik alles al dacht te hebben, kwam doula Danie als Mary Poppins en toverde van alles uit haar mandje. Theetjes, kurkumadrankjes, snoepnoten, gezonde choco (!), versterkende maaltijden, olietjes voor de massage, … EN: een oprecht geïnteresseerd luisterend oor, betrokkenheid, aandacht voor de gevoelens en ervaringen van de mama… Héérlijk te vertellen hoe het met me was na een verwarmend kopje thee en bij een zalige massage. Want ze wou het écht weten. Ze is er, helemaal aanwezig, bij jou, in dat moment. Dat kan ze super-goed. Dan verdwijnt alle tijd om haar heen. Zo’n mooie focus. Die mate van aanwezigheid en aandacht geven is echt zeldzaam. Het was baden in DEUGD als ze kwam. Achteraf bezien geen overbodige luxe, maar opladen, een investering om er verwarmd, krachtig en gezond te kunnen staan voor je kersverse nieuwe leventje. Dat verdient elke baby, en elke mama.’
Katrien De Schutter

Met de postpartumondersteuning aan huis en/of in het ziekenhuis voel ik mij net een Mary Poppins die zich passioneel engageert om ‘body, mind and soul’ te ondersteunen daar waar nodig met aandacht en zorg voor een vrouw in deze bijzonder fase van haar leven. Dit doe ik door:

  • Mee een omgeving te creëren waarin nieuw leven een zachte, liefdevolle, warme landing kan voelen en waarin mama in alle rust kan herstellen
  • Ondersteunen van baby’s en mama’s herstel met natuurlijke huis-tuin-en-keukenmiddeltjes en met voeding en drankjes specifiek gericht op het herstel in het postpartum & de borstvoeding
  • Aandacht te schenken aan het algemeen welzijn van mama en baby: met mijn aanwezigheid, luisterend oor, lichaamswerk (massage, yoni steaming, bellybinden, voetreflexologie..)
  • Vrouwen te ondersteunen in hun transformatie naar het moederschap: ceremonie & rituelen (sluitingsritueel,..)
  • Mijn kennis en kunnen in te zetten indien gewenst: (lang)borstvoeden, tandem voeden, wasbare luiers, babyzindelijkheidscommunicatie, samenslapen, babydragen, Dunstan babytaal,..
  • Ook aandacht te hebben voor het gezin als geheel: de partner, de andere kinderen … en ik kan ook ondersteunen met het zoeken naar een nieuwe gezinsbalans
  • Een brug te slaan tussen je gezin en de wereld: sociaal netwerk, professionals, de samenleving
  • Praktische ondersteuning in huishoudelijke taken, kraambezoek ontvangen (of net verzoeken om op een andere keer terug te komen), huisdieren & planten verzorgen …
  • Uit te zoeken van opties en creëren van mogelijkheden

Doorheen je postpartum ben ik bereikbaar via sms, WhatsApp, mail en bij dringendheid ook telefonisch.

Alle vragen zijn bespreekbaar!

Voor medische handelingen verwijs ik je door naar de gepaste zorgverlener.

Verloop & Prijs

In blokken van minimaal 4u wordt de mogelijkheid gecreëerd om in te voelen wat nodig is en om op die behoefte of nood in te spelen. De invulling van het bezoek wordt ook bepaald door het ritme van moeder en baby. Elk bezoek start ik door tijd te nemen voor mama: hoe gaat het echt met jou? Jij vertelt en ik luister. Samen bespreken we een ‘plan’ voor die dag en daarmee ga ik aan de slag met de nodige voorbereidingen. Omdat voeding een cruciaal onderdeel uitmaakt van het herstel bereid ik bij jou thuis standaard een kruidige postpartum maaltijdsoep voor, waar je meerdere dagen van kan eten. De soep wordt gemaakt met biologische groeten en daarbij hou ik zoveel mogelijk rekening met lokale en seizoensgroenten. Terwijl de soep pruttelt op het vuur bereid ik ook een postpartum drank en snack(s) voor. Afhankelijk van de nood of behoefte is er ook de mogelijkheid tot een yonisteaming, massage, bellybinden, moxa, voetreflexologie, sluiting..

Wens je dat ik ook een maaltijd voorzie voor het gezin, dan is de kost voor de nodige ingrediënten voor jou. De boodschappen kan ik op mijn nemen. Stel je vraag en we bespreken dit samen.

Aantal urenInclusiefPrijs
12u765€*
24u+ voorbereiding mealtrain 1510€*
40u+ voorbereiding mealtrain
+ postpartum masala gezinsmaaltijd
2520€*
80u+ voorbereiding mealtrain
+ postpartum masala gezinsmaaltijd
+ sluitingsritueel
voor meer informatie:
zie Sacred Window kraampakket
*Een maandelijkse afbetaling op maat is mogelijk. Voor de ‘Mothering the Mother’-kraampakketten werk ik met glijdende prijzen. Hiermee kies je zelf je prijs tussen het aangegeven minimum en maximum.

Je kunt mij anderijds ook inhuren met een uurtarief van 65€/u en telkens voor een blok van minimaal 4u per bezoek.

*Inclusief kruiden & deels de ingrediënten om te voorzien in postpartum snacks – dranken – maaltijdsoep, oliën, zalven, al het gebruik van materiaal voor massage, voetreflexologie, buikbinden, yoni steamen, moxa, hotstones, … én al mijn kennis en kunnen!
Rond je 37ste zwangerschapsweek bezorg ik je een overzicht aan voedingsmiddelen die je in huis haalt voor een vlotte ondersteuning.

Een gedeeltijke tussenkomst van je mutuatleit is mogelijk: informeer je!

Voorschot: 70% van het gekozen bedrag is betaald na toezegging van de opdracht en voor de 37ste zwangerschapsweek. Niet haalbaar? Laten we dan bespreken wat er wel mogelijk is.

Prijzen zijn exclusief vervoersonkosten en parkeerkosten: zie Algemene voorwaarden.

De ‘Mothering the Mother’ kraampakket is combineerbaar met ‘doula-ondersteuning‘: prijsvoorstel op aanvraag.

Lees hier 5 gouden tips voor een helende postpartum

Een Keniaanse uitspraak stelt dat de eerste 40dagen van rust tijdens je postpartum de gezondheid van je immuunsysteem bepaalt voor de rest van je leven.
(Bron: Mothering the mother. Postnatal Support Training Manual.)