‘Mothering the Mother’ – kraampakket

‘Ik wist niet dat ik er ZO veel deugd aan zou hebben… Het was WAW. Ik voelde me gevoed, gedragen, gevierd, bijzonder. Dank u Danie! Ook al was ik in een ziekenhuis, waarbij mijn lieve partner en vriendinnen goed voor me zorgden, en ik alles al dacht te hebben, kwam doula Danie als Mary Poppins en toverde van alles uit haar mandje. Theetjes, kurkumadrankjes, snoepnoten, gezonde choco (!), versterkende maaltijden, olietjes voor de massage, … EN: een oprecht geïnteresseerd luisterend oor, betrokkenheid, aandacht voor de gevoelens en ervaringen van de mama… Héérlijk te vertellen hoe het met me was na een verwarmend kopje thee en bij een zalige massage. Want ze wou het écht weten. Ze is er, helemaal aanwezig, bij jou, in dat moment. Dat kan ze super-goed. Dan verdwijnt alle tijd om haar heen. Zo’n mooie focus. Die mate van aanwezigheid en aandacht geven is echt zeldzaam. Het was baden in DEUGD als ze kwam. Achteraf bezien geen overbodige luxe, maar opladen, een investering om er verwarmd, krachtig en gezond te kunnen staan voor je kersverse nieuwe leventje. Dat verdient elke baby, en elke mama.’
Katrien De Schutter

Katrien haar omschrijving vat samen wat ik aanbied met het ‘Mothering the Mother’-kraampakket.

Met de postpartumondersteuning aan huis en/of in het ziekenhuis voel ik mij net een Mary Poppins die zich passioneel engageert om ‘body, mind and soul’ te ondersteunen waar nodig met aandacht en zorg voor de overgang. Dit doe ik door:

  • Mee een omgeving te creëren waarin nieuw leven een zachte, liefdevolle, warme landing kan voelen en waarin mama in alle rust kan herstellen
  • Ondersteunen van baby’s en mama’s herstel met natuurlijke huis-tuin-en-keukenmiddeltjes en met voeding en drankjes specifiek gericht op het herstel in het postpartum & de borstvoeding
  • Aandacht te schenken aan het algemeen welzijn van mama en baby: met mijn aanwezigheid, luisterend oor, lichaamswerk (massage, yoni steaming, bellybinden, voetreflexologie..)
  • Vrouwen te ondersteunen in hun transformatie naar het moederschap: ceremonie & rituelen (sluitingsritueel)
  • Mijn kennis en kunnen in te zetten indien gewenst: (lang)borstvoeden, tandem voeden, wasbare luiers, babyzindelijkheidscommunicatie, samenslapen, babydragen …
  • Ook aandacht te hebben voor het gezin als geheel: de partner, de andere kinderen … Ook kan ik mee ondersteunen met het zoeken naar een nieuwe gezinsbalans
  • Een brug te slaan tussen je gezin en de wereld: sociaal netwerk, professionals, de samenleving
  • Praktische ondersteuning in huishoudelijke taken, kraambezoek ontvangen (of net verzoeken om op een andere keer terug te komen), huisdieren & planten verzorgen …
  • Uit te zoeken van opties en creëren van mogelijkheden

Doorheen je postpartum ben ik bereikbaar via sms, WhatsApp, mail en bij dringendheid ook telefonisch.

Alle vragen zijn bespreekbaar!

Voor medische handelingen verwijs ik je door naar de gepaste medische zorgverlener.

Prijs

Je kunt mij enerzijds inhuren met een uurtarief dat ligt tussen 45-60€/u (glijdende prijzen) en telkens voor een blok van minimaal 3u per bezoek.

Daarnaast bied ik een pakket aan waarbij je mij voor 6 blokken van 4u in huis neemt voor 950€-1300€ (glijdende prijzen). Met dit pakket bied ik inclusief een postpartum masala gerecht aan geleverd tijdens mijn eerste bezoek.

Voorschot: 30% van het gekozen bedrag is betaald na toezegging opdracht en voor de 37ste zwangerschapsweek.

In blokken van minimaal 3u wordt de mogelijkheid gecreëerd om in te voelen wat nodig is en om op die behoefte of nood in te spelen. De invulling van het bezoek wordt ook bepaald door het ritme van moeder en baby. Elk bezoek start ik door tijd te nemen voor mama: jij vertelt en ik luister. Samen bespreken we een plan en daarmee ga ik aan de slag om voorbereidingen te treffen. Terwijl de kruiden pruttelen op het vuur bereid ik, indien gewenst, ondertussen ook een verse kruidige maaltijdsoep, drank en snacks geschikt voor het postpartum. Eens alles klaar, dan gaan we hupla aan de slag.

Variaties en combinaties zijn mogelijk. Prijsvoorstel op aanvraag.

Inclusief in de prijs zitten kruiden, ingrediënten om te voorzien in postpartum snacks – dranken – maaltijdsoep, oliën, zalven, al het gebruik van materiaal voor massage, voetreflexologie, buikbinden, yoni steamen, moxa, hotstones, … én al mijn kennis en kunnen!

Wens je dat ik een maaltijd voorzie voor het gezin, dan is de kost voor de nodige ingrediënten voor jou. De boodschappen kan ik op mijn nemen. Stel je vraag en we bespreken dit samen.

Prijzen zijn exclusief vervoersonkosten en parkeerkosten: zie Algemene voorwaarden.

De ‘Mothering the Mother’ kraampakket is combineerbaar met ‘doula-ondersteuning‘. Kies je voor dit totaal traject, dan is de coördinatie van een mealtrain inbegrepen. Prijsvoorstel op aanvraag.

Lees hier 5 gouden tips voor een helende postpartum

Een Keniaanse uitspraak stelt dat de eerste 40dagen van rust tijdens je postpartum de gezondheid van je immuunsysteem bepaalt voor de rest van je leven.
(Bron: Mothering the mother. Postnatal Support Training Manual.)