Zwangerschap & Geboorte

Wist je dat zowel je (pre)conceptie, je tijd in de baarmoeder, de wijze waarop je geboren wordt, alsook je eerste weken na je geboorte een fundament vormt voor patronen op alle gebieden van ons leven? Met die kennis kan je er bewust voor kiezen om te investeren in een optimale start van pril leven, namelijk dat van je (ongeboren) baby.

Je kan bij mij terecht..

…voor ondersteuning doorheen je zwangerschap, tijdens het geboorteproces en je postpartum. Zowel praktisch/informatief, mentaal-emotioneel, lichamelijk, als energetisch/spiritueel. Geboorte is zoveel meer dan louter een fysieke gebeurtenis;

…om samen een liefdevolle en warme welkom te creëren voor nieuw leven;

…voor ondersteuning doorheen deze transformatieve fase van vrouw naar moeder;

…voor aandacht voor het gezin: partner, kind(eren), e.a.;

…om een brug te slaan tussen je gezin en de wereld rondom: sociaal netwerk, professionals, de samenleving;

…voor het zoeken naar en creëren van mogelijkheden.

Dit doe ik ten alle tijden met aandacht en zorg voor jouw algemeen welzijn. Daar waar nodig (en steeds in overleg) zet ik mijn kennen en kunnen in ten dienste van jouw proces. Alle vragen zijn welkom en bespreekbaar.

Een moeder die voor zichzelf zorgt vertaalt zich in authentieke en intuïtieve zorg voor haar baby: een moeder in haar kracht.

Beide ervaringen

De ervaring van hoe het kan zijn om pril leven, een mensje te verwelkomen in mijn baarmoeder. Hoe het is om van dichtbij, dichter kon niet, getuigen te zijn van de groei van zowel onze dochter als onze zoon. Als vrouw heb ik 2 ervaringen: gelijkend en toch zo verschillend. Beide een andere start, beide een verschillend verloop en beide een unieke overgang naar het Aardse bestaan.

Daarnaast heb ik ook de ervaring van mijn eigen tijd in de baarmoeder, mijn eigen geboorte, mijn eigen eerste dagen. Bijzonder genoeg draag ik die ervaring mee. Voel ik ze. Merk ik ze op in reactie uit het heden.

Beide ervaringen vormen de basis voor mijn groei als vrouw, mijn bestaan als doula.

From Womb To World

The Journey That Shapes Our Life’

Anna Verwaal

Elk jaar als we de kaarsjes op onze verjaardagstaart uitblazen, vieren we de opmerkelijke dag waarop ons leven begon …

Meer dan drie decennia aan onderzoek op het gebied van pre- en perinatale psychologie en gezondheid toont aan dat de meest kritische vormingsperiode, en het verschil in ‘bloeien of overleven’ tussen verjaardagen, zelfs eerder teruggaat dan de geboorte. Bevindingen wijzen naar de tijd kort voor de conceptie tot na de geboorte als de meest gevoelige en kritieke periode bij het vaststellen van patronen op alle gebieden van ons leven; fysiek, mentaal, emotioneel en relationeel.

Op persoonlijk niveau beseffen hoe deze omstandigheden ons hebben beïnvloed, kan ons helpen ons geloofssysteem te veranderen en de kwaliteit van ons leven aanzienlijk te verbeteren.

Begrijpen hoe de reis van de baarmoeder naar de wereld ons leven heeft gevormd, helpt niet alleen om onszelf te bevrijden van de overgeërfde patronen en overtuigingen die we hebben verworven terwijl we ‘marineren’ in vruchtwater, gevuld met de smaken van het emotionele leven en de gemoedstoestand van onze moeder. Het zal ook iedereen inspireren die erover denkt ouder te worden en meer wil weten over hoe te voorkomen dat hun toekomstige baby wordt geboren met een erfenis van hun emotionele pijn, angsten en onopgeloste problemen.

De conceptie, de tijd die we in de baarmoeder doorbrengen en hoe we worden geboren, is echt bedoeld als het geschenk van een leven … voor elk kind! Aangezien we nu weten dat het zoveel gemakkelijker is om een ​​gezond kind te ‘bouwen’ dan een gebroken volwassene ‘repareren’, moeten we dan niet doen wat we kunnen om baby’s een optimale start in het leven te geven?

lachende baby Omdat de manier waarop deze baby’s worden verwelkomd, wordt de basis gelegd voor hun gevoel van veiligheid, eigenwaarde en verbondenheid… en hun vermogen om gezonde relaties te hebben die gebaseerd zijn op liefde, empathie en vertrouwen.

In dit zwaar gemedicaliseerde tijdperk moeten we er ook aan herinnerd worden hoe Moeder Natuur het bedoeld had om een ​​nieuw mens in de wereld te verwelkomen. Waarom? Omdat er elke dag 490.000 baby’s worden geboren. Dat zijn 5 tot 6 baby’s die elke seconde van de dag worden geboren.

Wanneer iedereen die met baby’s en bevalling te maken heeft, persoonlijk of professioneel, beseft hoeveel impact de conceptie, zwangerschap en geboorte-ervaring hebben op ons fysieke, emotionele, psychologische en spirituele leven, kunnen we beginnen met het creëren van de nodige veranderingen die meer mogelijk maken. zachte en bewuste geboorten die plaatsvinden.

Dit zal ook leiden tot een meer bewuste, verbonden en zorgzame wereld voor ons allemaal …

Link naar TedTalk

What baby’s want

Orgasmic Birth

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is afbeelding-1024x523.png